Erasmus joves empresaris

Aquest programa té com a objectiu ajudar als nous empresaris a adquirir experiència rellevant per dirigir una petita o mitjana empresa passant un temps a un negoci d’un altre país de la UE. El programa contribueix a l’augment de competències pràctiques i a l’intercanvi de coneixements durant un període de 1 a 6 mesos.

De la mateixa forma, l’empresari que rep el beneficiari gaudeix de l’arribada d’un soci potencial que pot donar-li noves perspectives i informació sobre la direcció empresarial a altres països.

El programa transcorre a través de 4 fases:
1. Aplicació: mitjançant intermediaris locals elegits pèl sol·licitant i que fan una selecció d’acord amb criteris de rellevància i viabilitat del projecte empresarial presentar.
2. Correspondència: recerca d’un soci que s’ajusti a les necessitats del sol·licitant.
3. Contracte i presentació: les tres parts (beneficiari, empresa d’acollida i intermediari) es posen d’acord sobre les qüestions legals i responsabilitats.
4. Fase d’implementació: comprèn l’estància a l’estranger.

L’estància a l’estranger del beneficiari està dotada d’una ajuda econòmica subjecta a un acord entre el jove empresari i la institució local que fa d’intermediària, i no exclou la possibilitat de que l’empresari d’acollida també contribueixi.

Hi ha dos tipus de sol·licitants. Per una banda els nous empresaris que tenen una idea de formar un negoci o que l’han obert recentment i, per altra, empresaris experimentats que demostrin una participació activa dins un sector empresarial. Durant aquest primer any s’han completat 60 intercanvis, una xifra que podria augmentar fins a 500 a juny de 2010. Pràcticament la meitat de les aplicacions s’han fet des d’Itàlia i Espanya, mentre que, segons Eurochambres, el Regne Unit és, de lluny, el destí preferit per una raó lingüística.

Els sectors més actius durant el primer any han estat els mitjans de comunicació, tecnologies de la informació i educació amb una mitja d’estada dels joves emprenedors de dos a tres mesos. A més, per aquest primer aniversari del programa s’ha estès també el nombre de països participants fins a 24, incloent així Dinamarca, República Txeca, Holanda, Letònia i 3-4-5, ave. Arts B-1210 Brussels 2/3 Tel:+32 2 223.14.10 Fax:+32 2 223.25.24 europa@cbalears.eu Eslovènia. L’agrupació de càmeres de comerç europees (Eurochambres) dedica un pressupost enguany de 5 milions d’euros.

Per a més informació, consulteu:
http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/
http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/upload/ERASMUS-GUIDE_EN_V05.pdf (en anglès)
http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/upload/ERASMUS-GUIDE_FR_V06.pdf (en francès)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog